Квиз: Дали ги проверувате сите информации – кои популарни факти се вистина, а кои лага?

Дали верувате во сè што ќе прочитате онлајн, или внимателно ја проверувате секоја информација?

kviz-dali-gi-proveruvate-site-informacii-koi-popularni-fakti-se-vistina-a-koi-laga-01.jpg

Со интернетот навистина го имаме светот на дланка, но во океанот од информации некогаш е тешко да се направи разлика помеѓу вистината и лагата.

Но затоа, пак, интернетот ни нуди и можност добро да ги провериме сите информации и релативно лесно да ги препознаеме митовите.

Дали ги проверувате сите информации – кои популарни факти се вистина, а кои лага?
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

  9. 9.

  10. 10.

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку добро го владеете македонскиот јазик – погодете го значењето на овие 10 зборови Знаете ли што е „клаузула“ или „челуст“? Ако сакате да читате, и тоа не сам...
Квиз: Ако не одговорите точно на повеќето прашања – треба да се вратите во училиште Ве предизвикуваме да си го проверите знаењето - ова се прашања кои знаат да ги о...
Квиз: Само за експерти од сите области – дали се истакнувате со вашето знаење? Ако имате добри познавања од скоро сите области, овој квиз ќе биде прелесен за в...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg