Квиз: Дали сте „мозокот“ меѓу пријателите – 12 прашања за оние кои знаат од сè по нешто

Дали сте „мозокот“ во вашето друштво и секојпат имате понекој интересен факт за вашите пријатели? Сега имате одлична можност да го покажете вашето знаење.

kviz-dali-ste-mozokot-megju-prijatelite-12-prashanja-za-onie-koi-znaat-od-se-po-neshto-01.jpg

Прашањата во продолжение можеби ќе ги препознаат сите, но не секој може да се сети на нивниот точен одговор.

Генерално, ова се нешта што сите ги слушнале барем еднаш, но на повеќето веројатно не им останале во глава. Дали вие ќе одговорите точно на сите прашања?

Дали сте „мозокот“ меѓу пријателите – 12 прашања за оние кои знаат од сè по нешто
 1. 1.
  Еластин
  Хемоглобин
  Инсулин
 2. 2.
  Кентаур
  Титан
  Киклоп
 3. 3.
  2-3 часа
  Една недела
  Еден месец
 4. 4.
  Индискиот Океан
  Атлантскиот Океан
  Тихиот Океан
 5. 5.
  6
  10
  12
 6. 6.
  Мајкл Фарадеј
  Александар Греам Бел
  Јоханес Кеплер
 7. 7.
  Ерусалим
  Назарет
  Витлеем
 8. 8.
  1984
  1980
  1983
 9. 9.
  1938
  1939
  1940
 10. 10.
  Европа
  Африка
  Азија
 11. 11.
  Аполо 11
  Аполо 12
  Аполо 13
 12. 12.
  Леонардо да Винчи
  Микеланџело
  Рафаело Санти

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Знаете ли кои валути се користат во државите ширум светот? Ако знаете многу за странските валути и во кои држави се користат, без проблем ќ...
Географски квиз: Реки и езера во Македонија – дали имате натпросечни познавања? Која река тече низ Битола, која е најголемата река во Македонија и колку природи...
Квиз: Ако не одговорите точно на повеќето прашања – треба да се вратите во училиште Ве предизвикуваме да си го проверите знаењето - ова се прашања кои знаат да ги о...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg