Квиз: 12 прашања од разни области – дали сте љубопитни или незаинтересирани?


Квиз: 12 прашања од разни области – дали сте љубопитни или незаинтересирани?

Дали сте љубопитна личност која сака да знае за сè и сешто, или ретко кога ве интересираат работи што не ви се од корист?

kviz-12-prashanja-od-razni-oblasti-dali-ste-ljubopitni-ili-nezainteresirani-01.jpg

Не можеме да бидеме експерти во сите области, но нашата љубопитност нè тера да истражуваме и да учиме нешта за кои знаеме дека никогаш не би ги примениле. Но, некои луѓе ја немаат оваа љубопитност. Каде спаѓате вие?

12-те прашања во продолжение се од разни области кои скоро и да немаат ништо заедничко, а вие треба да им го погодите точниот одговор.

12 прашања од разни области – дали сте љубопитни или незаинтересирани?
 1. 1.
  Фотографии/фотографирање
  Светлина
  Сонце
 2. 2.
  Јамајка
  Порторико
  Куба
 3. 3.
  2001
  2007
  2010
 4. 4.
  Алфред
  Џарвис
  Винстон
 5. 5.
  Снуп Дог
  Пи Диди
  50 Сент
 6. 6.
  Куче
  Мачка
  Досега немаме испратено животно во вселената
 7. 7.
  Херодот
  Хипократ
  Хомер
 8. 8.
  Битола
  Прилеп
  Куманово
 9. 9.
  К. С. Луис
  Луис Карол
  А. А. Милн
 10. 10.
  Џејмс Бонд (James Bond)
  Шрек (Shrek)
  Џон Вик (John Wick)
 11. 11.
  Готски
  Барокен
  Ренесансен
 12. 12.
  Џил Валентин
  Ели
  Лара Крофт

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку всушност знаете за технологијата што ја користите секојдневно? Денес компјутерите и смартфоните се сеприсутни – ги користиме за работа, ги кори...
Квиз: Прашања од општа култура што треба да ги знае секој – колку ќе погодите? Нормално дека не можете да бидете експерт во секоја област, но постојат некои ра...
Квиз: Дали сте махер по географија во друштво или мудро молчите? Мора да го знаете одговорот на барем осум од овие географски прашања бидејќи сеп...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg