Учиме за Македонија: Кој е првиот македонски претставник на Евровизија и со која песна?


Учиме за Македонија: Кој е првиот македонски претставник на Евровизија и со која песна?

Се сеќавате ли кој беше нашиот прв евровизиски претставник? Како ви се допаѓаше нумерата со која нè претстави? Колку сте запознаени со најзначајните луѓе, култура и настани во нашата држава? Ги знаете ли македонските уметници? За кој музички талент станува збор?

uchime-za-makedonija-koj-e-prviot-makedonski-pretstavnik-na-evrovizija-i-so-koja-pesna-001.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Учиме за Македонија: Колку градови има во Македонија? Дали географијата ви е силна страна? Ги знаете ли најзначајните работи за Македо...
Учиме за Македонија: Кој го наследи Киро Глигоров на претседателското место? Ги знаете ли најзначајните македонски политичари? За кој претседател на Мак...
Играме брза географија: Кои села на буквата „О“ во Македонија ги знаете? Колку ја познавате нашата држава? Колку села во неа знаете? Дали имате патувано ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg