Квиз: Само за експерти од сите области – дали се истакнувате со вашето знаење?


Квиз: Само за експерти од сите области – дали се истакнувате со вашето знаење?

Ако имате добри познавања од скоро сите области, овој квиз ќе биде прелесен за вас.

kviz-samo-za-eksperti-od-site-oblasti-dali-se-istaknuvate-so-vasheto-znaenje-01.jpg

Дали сте љубопитна личност која постојано сака да учи нови нешта или си се држите само до знаењето што ви е неопходно?

Дали секогаш се истакнувате со знаењето во друштво или преферирате да молчите кога се дискутираат теми кои не се поврзани со она што го работите?

Решете го квизот и дознајте.

Само за експерти од сите области – дали се истакнувате со вашето знаење?
 1. 1.
  Мери Шели
  Брам Стокер
  Џек Лондон
 2. 2.
  Осмоаголна
  Шестаголна
  Седумаголна
 3. 3.
  Бил каснат од отровна змија
  Бил прободен 23 пати
  Загинал во битка
 4. 4.
  Прав агол
  Празен агол
  Рамен агол
 5. 5.
  Придавање човечки особини на предметите, природните појави, апстрактните предмети, животните и растенијата.
  Претерување, преувеличување заради нагласување на одреден емоционален став.
  Скратена споредба.
 6. 6.
  V
  L
  М
 7. 7.
  Вискозност на раствор
  Киселост или алкалност на раствор
  Густина на раствор
 8. 8.
  Аполон
  Хермес
  Посејдон
 9. 9.
  Јоханес Кеплер
  Микеланџело Буонароти
  Николо Макијавели
 10. 10.
  Џејмс Камерон
  Дејвид Финчер
  Ридли Скот

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку всушност знаете за технологијата што ја користите секојдневно? Денес компјутерите и смартфоните се сеприсутни – ги користиме за работа, ги кори...
Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg