Квиз за експерти по биологија: Кои факти се лага, а кои вистина?

Дали бактериите се составени од најмалку три клетки и дали сите се штетни за нас?

kviz-za-eksperti-po-biologija-koi-fakti-se-laga-a-koi-vistina-01.jpg

Како наука што ги проучува сите живи суштества, биологијата е навистина обемна. Нo, сигурни сме дека помните некои работи што сте ги учеле во основно и средно.

Во продолжение следат десет факти од областа на биологијата, а вие треба да одредите кои од нив се вистина, а кои лага.

Кои факти се лага, а кои вистина?
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

  9. 9.

  10. 10.

Спирова С. | Црнобело

фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Проверете дали сте сезнајкото во друштвото со 10 општи прашања Знаете ли од кои хемиски елементи е составена водата или како се нарекува сликат...
Квиз: Колку знаете за вашите заби и дали правилно се грижите за нив? Знаете ли колку често треба да ги миеме забите? Знаете ли и колку долго треба да...
Квиз: Основни правила за прва помош што се задолжителни за сите – колку од нив знаете? Дали знаете што треба да направите ако најдете личност без свест или со кој зафа...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg