Квиз: Ако не одговорите точно на повеќето прашања – треба да се вратите во училиште

Ве предизвикуваме да си го проверите знаењето - ова се прашања кои знаат да ги одговорат деца од основно училиште, па не смее да си дозволите да не ги знаете. Во спротивно - назад во школски клупи.  

Untitled-3.jpg

Ајде да провериме колку оценките ви биле заслужени и дали сте учеле „кампањски“ или за да навистина научите. 

Колку сте потковани со информации кои секој треба да ги знае, а сме ги учеле уште во училиште? 

Ако не одговорите точно на повеќето прашања – треба да се вратите во училиште
 1. 1.
  6
  8
  9
 2. 2.
  1939
  1941
  1945
 3. 3.
  Јужна Aмерика
  Aзија
  Африка
 4. 4.
  Кислород
  Азот
  Водород
 5. 5.
  Јуриј Гагарин
  Нил Армстронг
  Баз Олдрин
 6. 6.
  Франција
  Шпанија
  Италија
 7. 7.
  Хималаи
  Алпи
  Анди
 8. 8.
  Хипоталамус
  Бела маса
  Рожница

М. М. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку добро го владеете македонскиот јазик – погодете го значењето на овие 10 зборови Знаете ли што е „клаузула“ или „челуст“? Ако сакате да читате, и тоа не сам...
Квиз: Само за експерти од сите области – дали се истакнувате со вашето знаење? Ако имате добри познавања од скоро сите области, овој квиз ќе биде прелесен за в...
Квиз: Прашања од општа култура кои добро ќе ве замислат Дали ги знаете најосновните работи од разните области како литература, географиј...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg