Јапонски тест за интелигенција (IQ)

Која е вашата задача? На едната страна од брегот стојат полицаец и криминалец, и едно семејство, мајка, татко и и четири деца (две ќерки и двајца синови).

japonski-test-za-inteligencija-iq

Потребно е сите да ги пренесете од другата страна на брегот, но има неколку услови кои мора да се исполнат:

1. Најмногу две личности можат истовремено да бидат на сплавот.
2. Таткото не смее да биде во присуство на ќерките без мајката.
3. Мајката не смее да биде со синовите без присуство на таткото.
4. Криминалецот не смее да биде ниту со еден член од фамилијата без присуство на полицаецот.
5. Само полицаецот и родителите може да го возат сплавот.

Како се игра:

- За почеток кликнете два пати на плавиот круг (долу десно).
- Со кликање на личноста ги качувате, односно симнувате од сплавот.
- Со кликање на црвената рачка на брегот го придвижувате сплавот.

Имате 15 минути за да најдете решение!

* Коментарите со решението ќе бидат избришани, за секој да има шанса да го реши тестот самостојно

Би можело да ве интересира:

Квиз кој ќе ве врати во минатото: Проверете дали сте „стари“ со 10 забавни прашања Дали игравте карти на вашиот компјутер? А, дали се сеќавате како се вика играта?...
Квиз: Дали ги следите најосновните бонтон правила кога сте на јавно место? Дали ги земате предвид луѓето околу вас кога сте на јавно место, или настојувате...
Квиз: Колку години имаат македонските познати личности? Познатите личности се вешти во криењето на нивната вистинска возраст, па неретко...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg