Квиз кој ќе ве врати во минатото: Проверете дали сте „стари“ со 10 забавни прашања

Дали игравте карти на вашиот компјутер? А, дали се сеќавате како се вика играта?

kviz-koj-kje-ve-vrati-vo-minatoto-proverete-dali-ste-stari-so-10-zabavni-prashanja-01.jpg

Светот претрпе драстични промини за помалку од две децении, па предметите и уредите што сме ги користеле во детството сега ни изгледаат како да се од некое многу дамнешно минато.

Но иако можеби овие предмети, уреди и играчки денес воопшто не се користат, сепак обележале некој период од нашите животи и сигурно ќе ги помниме уште долго.

Десетте прашања од овој ретро квиз се фокусираат на вакви предмети, а ако ги одговорите точно, тогаш дефинитивно сте „стари“.

Проверете дали сте „стари“ со 10 забавни прашања
 1. 1. Како се нарекува популарната игра со карти што ја игравме на компјутер?
  Minesweeper
  Solitaire
  3D Pinball
 2. 2. Како се нарекува оваа програма?
  Windows Media Player
  LimeWire
  Paint
 3. 3. Што е ова?
  Технички молив
  Пенкало
  Ласер
 4. 4. На што гледавме филмови со ЦД?
  ДВД плеер
  Касетофон
  Вокмен
 5. 5. За што служи оваа направа?
  Мешање тесто
  Мелење месо
  Сечење зеленчук
 6. 6. Што е претставено на фотографијата?
  Гуми за бришење
  Бонбони
  Приврзоци за клуч
 7. 7. Како се викаат овие кукли?
  Чипичан
  Бети шпагети
  Барби
 8. 8. Како се вика оваа видеоигра?
  The Sims
  Pac-Man
  Super Mario
 9. 9. Во кој уред се наоѓа оваа мала кугла?
  Маус за компјутер
  Тастатура
  Монитор
 10. 10. Што правевме со оваа играчка?
  Цртавме
  Гледавме слики
  Игравме игри

Спирова С. | Црнобело

фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку сте млади во душа? Дали сте дете во душа или вашата душа има повеќе од 50 години? Колку младо се чу...
Квиз на кој мажите паѓаат: Дали ги разликувате боите? Сте слушнале ли за петролеј, бургунди, окер, смарагдна и други слични бои или се...
Квиз: На што ви завидуваат другите луѓе во животот? Со која ваша најсилна особина не можат да се помират луѓето кои ви завидуваат? И...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg