Квиз: Дали сте арогантна или личност со добри манири?

Како се гледате себеси – како културна личност со добри манири, или и самите знаете дека сте арогантни и вообразени?

kviz-dali-ste-arogantna-ili-lichnost-so-dobri-maniri-001.jpg

Дали сте личност која секогаш ги зема предвид другите и пробува да им покаже разбирање? Или, пак, можеби сте личност која мисли само за себе и никој друг?

Решете го квизот и дознајте.

Дали сте арогантнa или личност со добри манири?
 1. 1.
  Гневен/а сум и почнувам да му викам на келнерот.
  Гневен/а сум, но пробувам да се воздржам и барам да ми ја сменат нарачката.
  На секој му се случува да згреши, па смирено чекам да ми ја сменат нарачката.
 2. 2.
  Му се јавувам и барам веднаш да ми го врати.
  Го потсетувам – доколку не ми го врати, во иднина нема да му позајмам ништо.
  Гневно му кажувам дека е неодговорен и престанувам да зборувам со него.
 3. 3.
  Се лутам, но на крај сепак го прифаќам извинувањето.
  Почнувам да се расправам и да ја навредувам личноста.
  Го прифаќам извинувањето.
 4. 4.
  Жестоко се расправам со личноста.
  Смирено кажувам дека не е во ред да оди преку ред.
  Гневен/а сум, но пробувам смирено да се разберам со личноста.
 5. 5.
  Бурно! Мразам кога ми го кажуваат крајот на филмот.
  Се лутам, но сепак пробувам да не го покажам тоа.
  Не се лутам бидејќи разбирам дека не било намерно.
 6. 6.
  Не ми е сеедно, но пробувам да ја прифатам критиката.
  Внимателно слушам и пробувам да работам на недостатоците.
  Почнувам да се расправам – никој не може да ме навредува.
 7. 7.
  Му дофрлам саркастични коментари – сигурно не го заслужил унапредувањето.
  Чувствувам доза љубомора, но сепак се радувам за него и го покажувам тоа.
  Му честитам и му велам да одиме да прославиме за неговиот успех.

Спирова С. | Црнбело

фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку сте млади во душа? Дали сте дете во душа или вашата душа има повеќе од 50 години? Колку младо се чу...
Квиз на кој мажите паѓаат: Дали ги разликувате боите? Сте слушнале ли за петролеј, бургунди, окер, смарагдна и други слични бои или се...
Квиз: Дали сте штедач или трошач (и како да се промените)? Дали сте од оние кои платата ја штедат до последниот ден од месецот и секогаш тр...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg