Тежок визуелен предизвик: Пронајдете го авионот што лета во спротивен правец од останатите

На илустрацијата пред вас има авиони кои летаат „нанадвор“ од една замислена централна точка. Но еден лета во спротивен правец од нив. Можете ли да го пронајдете?

tezhok-vizuelen-predizvik-pronajdete-go-avionot-shto-leta-vo-sprotiven-pravec-od-ostanatitei-01.jpg

Погледнете ја оваа малку хаотична илустрација која ја објави Airport Parking and Hotels - стотици авиони кои летаат, но само еден што се движи во спротивен правец од сите останати.

За многумина, ова е еден од најтешките визуелни предизвици кои постојат, па затоа дајте си време и обидете се да го најдете авионот што лета во обратен правец.

Доколку успеавте, тогаш честитки, имате одличен вид и моќ на распознавање.

tezhok-vizuelen-predizvik-pronajdete-go-avionot-shto-leta-vo-sprotiven-pravec-od-ostanatite-02.jpg

А, ако не успеавте, еве мала помош како да го најдете:

Со две линии, хоризонтална и вертикална, поделете ја илустрацијата на 4 идентични правоаголници. 

Центарот (т.е. точката во која се спојуваат линиите) поместете ја за 1/3 во десно.

Потоа спуштете ја точката за 1/3 надолу. На тоа место се наоѓа авионот што го барате, скриен под неколку авиони.

tezhok-vizuelen-predizvik-pronajdete-go-avionot-shto-leta-vo-sprotiven-pravec-od-ostanatite-03.jpg

А ако и понатаму не можете да го видите, на следната страница е решението...Би можело да ве интересира:

Визуелен тест: Пронајдете ја скриената риба за 10 секунди Дали имате остро око? Ќе успеете ли за 10 секунди или помалку да ја пронајдете р...
Визуелен предизвик: Пронајдете ги скриените ликови за 10 секунди Каква е вашата моќ на забележување? Имате ли изострен вид, до толку што за 10 се...
Визуелна загатка: Пронајдете ја различната мачка за 5 секунди Оваа загатка за 5 секунди ќе ја решат само оние кои имаат добра моќ на забележув...
Визуелна загатка: Ќе ја пронајдете ли различната роза за само 5 секунди? Ако имате добра моќ на забележување, оваа визуелна загатка кој треба да се реши ...
Визуелен предизвик: Можете ли да ги пронајдете сите разлики на Шелдон Купер за 30 секунди? Дали сте фан на Шелдон Купер, чудниот генијалец од серијата The Big Bang Theory?...
Визуелен предизвик: Пронајдете го различното смајли за помалку од 10 секунди Овој визуелен предизвик за помалку од 10 секунди ќе го решат само оние со добра ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg