Квиз: Колку лесно ви се буни мозокот?

Сите се потпираме на информациите кои мозокот ни ги диктира, но колку е лесно или тешко истиот да се збуни?

kviz-kolku-lesno-vi-se-buni-mozokot-001.jpg

Дали стопроцентно може да му верувате кога пред вас имате предизвици?

Овојпат ве предизвикуваме со едноставни загатки, кои на прв поглед ќе ви се чинат лесни, но ќе ве измачат повеќе од очекуваното.

Кликнете на сликата за решението.

Колку лесно ви се буни мозокот?
 1. 1. Дали на илустрацијата гледате куче?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Пронајдете го предметот кој не припаѓа тука:
  Кликни за одговорот
 3. 3. Пронајдете го животното кое се издвојува:
  Кликни за одговорот
 4. 4. Пронајдете ја различната балерина:
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кое животинче е различно?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Што се разликува на илустрацијата?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Пронајдете го животното кое се издвојува:
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Вирална дебата: Дали гледате нешто повеќе во логото на Тоблероне освен планина? Мало дете кое првпат пробало Тоблероне видело нешто во логото што повеќето цел ж...
Дали мозокот ви работи брзо - колку триаголници има на сликата? Колку триаголници можете да изброите на цртежот и за колку време? Колку триаг...
Квиз за најупорните: Визуелни загатки кои ќе ви го измачат мозокот и очите Овој квиз ќе го решат само оние кои имаат добра моќ на забележување детали и кои...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg