Тест на внимателност во 3 минути – ќе успеете или ќе се откажете?

На илустрацијата има голем број апостолки во различни шари - но помеѓу нив се крие елемент кој не припаѓа во „групата апостолки“. Ќе го пронајдете ли модриот домат?

test-na-vnimatelnost-vo-3-minuti-kje-uspeete-ili-kje-se-otkazhete-01.jpg

GalaBingo e онлајн бинго сајт и неодамна им постави предизвик на своите корисници – да го пронајдат модриот домат на илустрацијата со апостолки.

Но, само 30% од корисниците можеле да го решат проблемот за помалку од 3 минути. Всушност, 4 од 10 луѓе целосно се откажале од предизвикот.

Дали вие ќе можете да го пронајдете модриот домат или ќе се откажете?

test-na-vnimatelnost-vo-3-minuti-kje-uspeete-ili-kje-se-otkazhete-02.jpg

Се откажавте?

Помош: Барајте апостолка која наликува на исечен модар домат, испечен на скара.

Доколку сè уште не можете да го најдете или сакате да си го проверите решението, преминете на следната страна... Би можело да ве интересира:

97% од луѓето не успеваат: Гледате ли вие две мачки на илустрацијата? Дали сте во оние 3% кои имаат беспрекорен вид или сепак не можете да ги пронајде...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg