Ментална гимнастика: Имате 2 минути да го пронајдете чадорот

Предизвиците со скриени предмети не се само креативен начин за пополнување на времето, туку и одличен начин да го одржите здравјето на мозокот.

mentalna gimnastika imate 2 minuti da go pronajdete cadorot 01

Како што истражувањата покажуваат, човекот просечно го губи или го заборава чадорот 64 пати во текот на животот...

Па, дали ова ќе биде 65-тиот пат?

Имате 2 минути да го пронајдете чадорот на илустрацијата:

mentalna-gimnastika-imate-2-minuti-da-go-pronajdete-cadorot-01.jpeg

Кликнете на следната страна за да го проверите одговорот...Би можело да ве интересира:

Квиз за најупорните: Визуелни загатки кои ќе ви го измачат мозокот и очите Овој квиз ќе го решат само оние кои имаат добра моќ на забележување детали и кои...
Дали мозокот ви работи брзо - колку триаголници има на сликата? Колку триаголници можете да изброите на цртежот и за колку време? Колку триаг...
97% од луѓето не успеваат: Гледате ли вие две мачки на илустрацијата? Дали сте во оние 3% кои имаат беспрекорен вид или сепак не можете да ги пронајде...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg