Квиз: Колку е остар вашиот вид? Пронајдете го триаголникот со различна боја


Квиз: Колку е остар вашиот вид? Пронајдете го триаголникот со различна боја

Човечкото око може да разликува милиони различни бои. Сепак, видот на секој од нас е различен, па некои луѓе гледаат повеќе бои, а некои помалку.

kviz-kolku-e-ostar-vashiot-vid-pronajdete-go-triagolnikot-so-razlichna-boja-01.jpg

Во реалноста ова нема да ви направи некоја голема разлика, но сигурно ве интересира колку е остар вашиот вид. Овој забавен квиз ќе ви помогне да откриете.

На секоја од илустрациите се претставени по неколку триаголници, од кои еден има малку поразлична нијанса. Вие треба да откриете кој.

За да го видите точниот одговор, кликнете на илустрацијата.

Колку е остар вашиот вид? Пронајдете го триаголникот со различна боја
 1. 1. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 9. 9. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 10. 10. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 11. 11. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот
 12. 12. Кој триаголник е во различна боја?
  Кликни за одговорот

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Тест за видот: Каде се крие розата? Дали имате изострен вид? Дали ќе успеете да ја пронајдете скриената роза и за ко...
Квиз за оние со изострен вид: Ќе ги најдете ли сите грешки? Истренирајте го видот и проверете колку ви се добри способностите за забележувањ...
Квиз од кој повеќето ќе се откажат: Ќе имате ли трпение за сите предизвици? Разните бои и форми лесно може да го збунат мозокот, а многумина ќе се откажат у...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg