Дали мозокот ви е „млад и бистар“ - ќе ги најдете лилјакот, патката и пеперутката?


Дали мозокот ви е „млад и бистар“ - ќе ги најдете лилјакот, патката и пеперутката?

Која е вашата задача? Погледнете ја сликата. На неа треба да ги пронајдете пеперутката, патката и лилјакот. 

dali-mozokot-vi-e-mlad-i-bistar-ke-gi-najdete-liljakot-patkata-i-peperutkata-01.jpg

Загатката е прилично тешка затоа што на самата слика има премногу предмети.

Но, треба да гледате внимателно. Ако успеете да ги најдете сите три (пеперутката, патката и лилјакот), вашиот мозок е „млад и бистар“ и немате простор за грижа.

dali-mozokot-vi-e-mlad-i-bistar-ke-gi-najdete-liljakot-patkata-i-peperutkata01.jpg

Доколку не успеете да ги пронајдете, решението го имате на следната страна...Би можело да ве интересира:

Квиз од кој повеќето ќе се откажат: Ќе имате ли трпение за сите предизвици? Разните бои и форми лесно може да го збунат мозокот, а многумина ќе се откажат у...
Само за оние кои забележуваат детали – Колку грешки ќе пронајдете? Сметате ли дека лесно забележувате детали? Мислите ли дека брзо можете да наоѓат...
Пронајдете го молецот што се сокрил меѓу облеката - за колку секунди ќе успеете? Имате ли изострен вид? Новата предизвикувачка задача ќе ви помогне да го тестира...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg