Тестирајте ја вашата моќ за набљудување – колку скриени предмети ќе пронајдете на илустрациите?

Веројатно сте забележале дека понекогаш воопшто не ги забележуваме работите кои ни се буквално пред очи. Ни треба повеќе време и концентрација за да ги воочиме малите детали.

testirajte-ja-vashata-mokj-za-nabljuduvanje-kolku-skrieni-predmeti-kje-pronajdete-na-ilustraciite-01.jpg

Но, ако сметате дека ова не важи за вас, во продолжение можете да ја тестирате вашата способност за набљудување.

На следниве илустрации се наоѓа по еден скриен предмет, а вие треба да го пронајдете. За да го видите точниот одговор, кликнете на илустрацијата.

Колку скриени предмети ќе пронајдете на илустрациите?
 1. 1. Најдете го носорогот помеѓу слоновите
  Кликни за одговорот
 2. 2. Најдете ја мечката меѓу пчелите
  Кликни за одговорот
 3. 3. Можете ли да ја пронајдете овцата во облаците?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Пронајдете го срцето помеѓу балоните
  Кликни за одговорот
 5. 5. Можете ли да го најдете крадецот?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Обидете се да ја најдете фоката
  Кликни за одговорот
 7. 7. Помеѓу снегулките има еден дијамант. Го гледате?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Најдете го бувот што се крие меѓу дрвата
  Кликни за одговорот
 9. 9. Каде е кактусот?
  Кликни за одговорот
 10. 10. Можете ли да ја најдете желката?
  Кликни за одговорот
 11. 11. Пронајдете го чорапот
  Кликни за одговорот
 12. 12. Помеѓу жирафите се крие и една зебра
  Кликни за одговорот
 13. 13. Можете да ја најдете детелината со четири листа?
  Кликни за одговорот
 14. 14. Најдете го кучето
  Кликни за одговорот
 

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Вирална дебата: Дали гледате нешто повеќе во логото на Тоблероне освен планина? Мало дете кое првпат пробало Тоблероне видело нешто во логото што повеќето цел ж...
Тестирајте си ги детективските способности: Имате 1 минута за 7 сцени – што не е во ред? Дали вашите очи и ум си поигруваат со вас или секогаш знаете што е тоа што го гл...
Квиз за најупорните: Визуелни загатки кои ќе ви го измачат мозокот и очите Овој квиз ќе го решат само оние кои имаат добра моќ на забележување детали и кои...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg