Квиз: Дали ги забележувате и најситните детали - пронајдете ги сите грешки


Квиз: Дали ги забележувате и најситните детали - пронајдете ги сите грешки

Дали имате способност да ги забележувате и најситните детали, што обично другите ги игнорираат? Сега имате можност да го покажете тоа.

kviz-vizuelen-predizvik-pronajdete-gi-greshkite-na-ilustraciite-01.jpg

Визуелните загатки се одличен начин да го раздвижите мозокот, но и да ја подобрите способноста за забележување детали. Дури и ако сметате дека воопшто не ви оди тоа, со редовно решавање вакви загатки можете да станете многу подобри.

Во продолжение следат осум илустрации, а на секоја од нив има по една грешка. Вашата задача е да ја најдете што е можно побрзо.

За да го видите точниот одговор, кликнете на илустрацијата.

Дали ги забележувате и најситните детали - пронајдете ги сите грешки
 1. 1. Што не е во ред со часовникот?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Пронајдете ја грешката на илустрацијата
  Кликни за одговорот
 3. 3. Што е погрешно на оваа илустрација?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Што не е во ред на илустрацијата?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кој детаљ е погрешен на оваа илустрација?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Дали некое од децата е во опасност?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Пронајдете ја грешката на илустрацијата
  Кликни за одговорот
 8. 8. Што е погрешно на оваа илустрација?
  Кликни за одговорот

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Само за оние кои забележуваат детали – Колку грешки ќе пронајдете? Сметате ли дека лесно забележувате детали? Мислите ли дека брзо можете да наоѓат...
Квиз: 5 загатки за тестирање на логиката - кој прави грешка? Ајде да провериме колку ви се добри моќите за забележување детали... Можете ли д...
Квиз: Колку детали можете да запаметите за 6 секунди? Некои совршено се сеќаваат што правеле на одреден датум пред точно 5 години, дод...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg