Квиз: Предизвикајте го умот да размислува „надвор од кутијата“


Квиз: Предизвикајте го умот да размислува „надвор од кутијата“

Можете ли да прочитате кои се скриените броеви на фотографијата? Имаме уште 5 загатки за вас кои ќе ве натераат да размислувате „надвор од кутијата“. Ќе успеете?

kviz-predizvikajte-go-umot-da-razmisluva-nadvor-od-kutijata-01.jpg

Ајде да провериме дали гледате и размислувате „ограничено“ или за вашиот ум не постојат граници. Колку добро ќе се справите со овие визуелни предизвици?

Предизвикајте го умот да размислува „надвор од кутијата“
 1. 1. Колку парови идентични животни гледате?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Која е вистинската сенка на цвеќето?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Гледате ли дух? Каде е?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Гледате ли броеви на илустрацијата?
  Кликни за одговорот
 5. 5. А тука, гледате броеви?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Можете да прочитате што пишува?
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз за оние со изострен вид: Ќе ги најдете ли сите грешки? Истренирајте го видот и проверете колку ви се добри способностите за забележувањ...
Квиз: Што не е во ред на прикажаните сцени? Покрај квизовите за проверка на знаењето, добро е некогаш да го раздвижиме умот ...
Квиз за „ситничари“: Ќе ги уловите ли грешките? Ситничарите лесно забележуваат секакви детали кои за другите не се интересни, па...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg