Оптичка илузија што досега не сте ја забележале: Колку осумки има на сликата?

Оваа оптичка илузија со карти за играње стана хит на социјалните мрежи. Колку пати сте ја држеле картата осумка каро, а не сте забележале дека на неа има скриена слика? Колку осумки гледате?

optichka-iluzija-kolku-pati-ste-ja-drzhele-ovaa-karta-a-ne-ste-zabelezhale-deka-na-nea-ima-skriena-slika-01.jpg

Оваа оптичка илузија ги остави вчудоневидени сите луѓе што уживаат во играњето карти. Картата осумка каро во неа има скриена осумка, што многумина досега воопшто не ја забележале.

Погледнете ја добро сликата и обидете се да одгатенете за што станува збор.

optichka-iluzija-kolku-pati-ste-ja-drzhele-ovaa-karta-a-ne-ste-zabelezhale-deka-na-nea-ima-skriena-slika-02.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Вирална дебата: Дали гледате нешто повеќе во логото на Тоблероне освен планина? Мало дете кое првпат пробало Тоблероне видело нешто во логото што повеќето цел ж...
Визуелна загатка која ќе ви го „полуди“ умот – колку кругови гледате? Да, знаеме дека гледате само квадрати... мозокот ќе почне да ви поти додека да г...
Дали мозокот ви работи брзо - колку триаголници има на сликата? Колку триаголници можете да изброите на цртежот и за колку време? Колку триаг...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg