97% од луѓето не успеваат: Гледате ли вие две мачки на илустрацијата?

Дали сте во оние 3% кои имаат беспрекорен вид или сепак не можете да ги пронајдете двете мачки?

97-od-lugjeto-ne-uspevaat-gledate-li-vie-dve-machki-na-ilustracijata-1.jpg

Да провериме колку се добри вашите способности за забележување детали и колку може видот и мозокот да ве излажат.

Погледнете ја добро илустрацијата и обидете се да најдете каде се скриени двете мачки.

97-od-lugjeto-ne-uspevaat-gledate-li-vie-dve-machki-na-ilustracijata-01.jpg

Изгледа лесно, но 97% од луѓето не успеваат да одговорат точно на овој предизвик.

Точниот одговор е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик кој ќе го решат точно само умните глави: Колку дупки има маицата? Оваа задача на прв поглед изгледа едноставно, но најверојатно ќе направи да погр...
Визуелен предизвик: Колку предмети можете да изброите на фотографијата? На фотографијата пред вас има неколку предмети. Тие се поставени еден врз друг, ...
Оптичка илузија открива каков мозок имате: Во која насока се движи коњот? Добро погледнете и одговорете каде се движи коњот? Нанапред или наназад? Потоа п...
Тестирајте си ги детективските способности: Имате 1 минута за 7 сцени – што не е во ред? Дали вашите очи и ум си поигруваат со вас или секогаш знаете што е тоа што го гл...
Квиз за најупорните: Визуелни загатки кои ќе ви го измачат мозокот и очите Овој квиз ќе го решат само оние кои имаат добра моќ на забележување детали и кои...
На фотографијата се кријат 12 животни – првото што ќе го видите открива тајни за вашата личност Ако прво гледате коњ, вие сте авантуристичка личност која ужива во својата незав...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg