Предизвик: Додадете две чкорчиња и решете ја загатката

Се сеќавате ли на забавните игри со чкорчиња што ги игравте кога бевте деца? Овие загатки се забавни и за постарите. Тестирајте ја својата интелигенција и забавувајте се...

pomestete-dve-chkorchinja-i-reshete-ja-zagatkata-01.jpg

Пробајте да ја решите загатката – додадете само две чкорчиња за да добиете точна равенка.

Ако не ви успева, погледнете го решението на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за математичари: Поместете едно чкорче за да добиете точно равенство? Дали ги сакате игрите со чкорчиња од кибрит? Поместете едно чкорче за да добиете...
Решете го тестот - Кој број треба да стои на местото на прашалникот? На илустрацијата има низа од седум бројки, а на местото на петтата цифра стои пр...
Предизвик: Решете му ја маката на селанецот - како кравата да не ја испасе тревата на соседите? „Еден селанец имал ливада во облик на круг, на која не смеел да ѝ стави ограда. ...
Загатка која ќе ви го размрда мозокот - Поместете едно чкорче и добијте точно равенство Дали сакате математички предизвици? Ако сакате, тогаш оваа загатка е само за вас...
Загатка за љубители на шах – Ќе се сетите ли брзо на одговорот? Оваа загатка е наменета за сите љубители на шахот, но и за оние што сакаат логич...
Математички предизвик за умни глави: Поместете едно чкорче и добијте точно равенство Дали математиката и логиката ви се силна страна? Колку време ќе ви треба за да г...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg