Математички предизвик: Кој е следниот број во низата?

Сакате ли еден нов математички предизвик? Ќе успеете ли да дојдете до вистинскиот резултат? Размислете добро и внимателно...

matematichki-predizvik-koj-e-sledniot-broj-vo-nizata-001.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Математички предизвик кој ќе ги измачи и најумните глави (или сепак не?) Ги сакате ли мандарините како овошје? Ако е така, ќе бидете двојно помотивирани ...
Предизвик: Решете му ја маката на селанецот - како кравата да не ја испасе тревата на соседите? „Еден селанец имал ливада во облик на круг, на која не смеел да ѝ стави ограда. ...
„Астронаутски“ предизвик за умни глави: Што е погрешно на илустрацијата? Астронаутот ја постигнал својата цел, но нешто е погрешно на оваа илустрација. Ш...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg