Maтематички предизвик: Добијте го бројот 4 како резултат од броевите 2, 5, 6 и 8

Maтематички предизвик за најумните глави - добијте го бројот 4 како резултат од броевите 2, 5, 6 и 8... Ќе успеете ли?

matematichki-predizvik-dobijte-go-brojot-4-kako-rezultat-od-broevite-2-5-6-i-8-01.jpg

Решението е на следната страница...Би можело да ве интересира:

Предизвик: Решете му ја маката на селанецот - како кравата да не ја испасе тревата на соседите? „Еден селанец имал ливада во облик на круг, на која не смеел да ѝ стави ограда. ...
Предизвик за познавачите на дијалекти: Знаете ли што е „паница“? Колку го знаете валандовскиот дијалект? Пишете ни во коментар дали се употребува...
„Астронаутски“ предизвик за умни глави: Што е погрешно на илустрацијата? Астронаутот ја постигнал својата цел, но нешто е погрешно на оваа илустрација. Ш...
Предизвик: Додадете две чкорчиња и решете ја загатката Се сеќавате ли на забавните игри со чкорчиња што ги игравте кога бевте деца? Ови...
Предизвик на кој ќе паднат оние што имаат безобразен ум: „Што се обидувам да направам?“ Можете ли да погодите веднаш за кој процес се работи без да помислите на нешто б...
Математички предизвик: Кој е следниот број во низата? Сакате ли еден нов математички предизвик? Ќе успеете ли да дојдете до вистинскио...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg