Предизвик за познавачите на дијалекти: Што е „ајпутка“?

Дали ги познавате дијалектите во македонскиот јазик или сте од оние кои никогаш не можат да погодат што ги прашува или им кажува некој кога ќе употреби некој збор на дијалект? Како е литературно зборот што го бараме?

predizvik-za-poznavachite-na-dijalekti-shto-e-ajputka-01.jpg

Одговорот е на следната страница...Би можело да ве интересира:

Предизвик за познавачите на дијалекти: Знаете ли што е „паница“? Колку го знаете валандовскиот дијалект? Пишете ни во коментар дали се употребува...
„Астронаутски“ предизвик за умни глави: Што е погрешно на илустрацијата? Астронаутот ја постигнал својата цел, но нешто е погрешно на оваа илустрација. Ш...
Предизвик за познавачите на дијалекти: Како се вика овошјето? Дали некогаш ви се чини дека ви е потребен преведувач кога одите во друг македон...
Предизвик за познавачите на дијалекти – Што е „дифтик“? Дали добро ги познавате македонските дијалекти? Овојпат ве предизвикуваме да пог...
Предизвик за познавачите на дијалекти: Што е „чарпак“? Ако добро ги познавате источните дијалекти тогаш без проблем ќе одговорите на ов...
Детективска задача: Кој не е вампир? Колку се силни вашите моќи на забележување детали? Ако треба да откриете кој не ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg