Математички предизвик: Задача која ја решаваат само најупорните

Во овој предизвик потребно е само да ја откриете законитоста и меѓусебниот однос кој постои помеѓу броевите од лева и десна страна. Колку и да не верувате, тие се еднакви.

matematicki-predizvik-zadaca-koja-ja-resavaat-samo-najupornite-01

Собирајте, одземајте, множете, делете. Вклучете го мозокот и сите математички функции.

Доколку не успеете да откриете како се добиени резултатите, ви нудиме помош на следната страна.Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Предизвик за умни глави: Како може 3-те чепкалки за заби да ги претворите во бројот 6 (без да ги скр... Замислете пред вас на масата стојат три чепкалки за заби... Предизвикот е да ги ...
Предизвик за познавачите на македонскиот јазик: Како се викаат цевките? Без нив не можете да запалите ќумбе за да испечете пиперки за ајвар, а ќе ви тре...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg