Математички предизвик: Задача која ја решаваат само најупорните

Во овој предизвик потребно е само да ја откриете законитоста и меѓусебниот однос кој постои помеѓу броевите од лева и десна страна. Колку и да не верувате, тие се еднакви.

matematicki-predizvik-zadaca-koja-ja-resavaat-samo-najupornite-01

Собирајте, одземајте, множете, делете. Вклучете го мозокот и сите математички функции.

Доколку не успеете да откриете како се добиени резултатите, ви нудиме помош на следната страна.Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Математички предизвик: „Колку години има сега синот?“ Дали логиката ви е силна страна? Тестирајте се со овој математички предизвик... ...
Математички предизвик за најумните глави - како ќе го добиете бројот 22? Сакате ли математичките предизвици? Дали за овој ќе ви треба запишување или ќе у...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg