Кој е бројот што недостасува?

Ако сте љубители на загатки и кратки квизови, денес ви подготвивме забавен квадрат во кој недостасува еден број. Ваша задача е да го погодите!

pogodete-go-brojot-koj-nedostasuva-01

Насочувајте ги мислите во кој правец сакате, пресметувајте, собирајте, одземајте...

Направете сè што мислите, а откако ќе добиете конечен број, споделете го со нас.

Ние успеавме за 1 минута. Вие?

Би можело да ве интересира:

Загатка за досетливи умови: Што се смрзнува кога ќе прегрее? Дали сакате трик прашања? Еве едно прашање што ќе ве натера добро да размислите....
Трик прашање за умни глави: Кој збор станува „пократок“? Дали добро се снаоѓате со трик прашањата? Еве едно кратко прашање што ќе ве нате...
Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил? Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението?  ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg