Математички предизвик за генијалци – ќе успеете ли да го решите?

Дали размислувате надвор од кутијата? Или се држите само до она што го гледате пред вас?

matematichki-predizvik-za-genijalci-kje-uspeete-li-da-go-reshite-01.jpg

Оваа математичка загатка ќе ја решат само генијалците кои имаат способност да гледаат подалеку од она што е пред нив.

Како се добиени резултатите?

matematichki-predizvik-za-genijalci-kje-uspeete-li-da-go-reshite-02.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил? Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението?  ...
Математички предизвик: „Колку години има сега синот?“ Дали логиката ви е силна страна? Тестирајте се со овој математички предизвик... ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg