Квиз: Математички предизвици поразлични од школските клупи – кои се точните резултати?


Квиз: Математички предизвици поразлични од школските клупи – кои се точните резултати?

Сакате ли брзи математички предизвици? Колку пати сте застанале со скролање на социјалните мрежи за да пресметатке брзински некој резултат на овие предизвици?

kviz-matematichki-predizvici-porazlichni-od-shkolskite-klupi-koi-se-tochnite-rezultati01.jpg

Ова не се класични математички задачи и треба да размислувате надвор од кутијата, но сепак, да ја искористите логиката.

Ќе успеете ли да откриете кои броеви треба да стојат на бараните фигури, односно наместо прашалниците, со помош на математички операции?

Кликнете на секоја фотографија за точниот одговор.

Математички предизвици поразлични од школските клупи – кои се точните резултати?
 1. 1. Кои броеви треба да стојат на местото на прашалниците?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Кои броеви треба да стојат на местото на прашалниците?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Кои броеви треба да стојат на местото на прашалниците?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Кои броеви треба да стојат на местото на прашалниците?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кои броеви треба да стојат на местото на прашалниците?
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Зошто жената е обвинета за кражба? Уште еден предизвик за кој ќе треба да ја вклучите логиката? Како би постапиле в...
Квиз: Кој од тројцата мажи е криминалец? Ставете се повторно во улога на детектив, разгледајте ја добро прикажаната ситуа...
Математички предизвик за генијалци – ќе успеете ли да го решите? Дали размислувате надвор од кутијата? Или се држите само до она што го гледате п...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg