Математичко трик прашање – само најдобрите ќе го одгатнат одговорот

Не станува збор за строгите математички правила кои можеби не ги сакавте на училиште, само треба да употребите логика – ќе откриете ли која е врската помеѓу равенствата?

matematichko-trik-prashanje-samo-najdobrite-kje-go-odgatnat-odgovorot-01.jpg

Да провериме дали логиката ви е силна страна или мозокот ви е на режим за летен одмор и пауза од размислување.

Каква е врската помеѓу овие равенства и како е добиен резултатот на секое од нив?

matematichko-trik-prashanje-samo-najdobrite-kje-go-odgatnat-odgovorot-02.jpg

Одговорот е на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Трик прашање само за внимателни мислители Замислете си една ваква куќа обоена во жолто и одговорете на предизвикот... З...
Трик прашање за креативни умови: Што сум јас? Хммм, што може да биде ова? Ќе ви падне ли на ум креативниот одговор на ова праш...
Трик математичко прашање: Кога синот ќе биде трипати постар од таткото? Време е за предизвик! Ајде тестирајте го вашето логичко размислување со ова заба...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg