Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил?

Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението? 

zagatka-za-umni-glavi-koj-broj-e-parking-mestoto-na-koe-ima-avtomobil-01.jpg

Овојпат предизвикот е да одгатнете кој број стои на паркинг местото каде што е паркиран автомобилот. Едноставно е, но дали ќе успеете?

Одговорот на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Предизвик за умни глави: Како може 3-те чепкалки за заби да ги претворите во бројот 6 (без да ги скр... Замислете пред вас на масата стојат три чепкалки за заби... Предизвикот е да ги ...
Загатка за умни глави – ќе се сетите ли од прва на одговорот? Загатка која ќе ви го помачи мозокот ако логиката не ви е силна страна. Кој е то...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg