Домашна задача од Кина што ја збуни јавноста: Колку е висока масата?

Висината на масата изнесува 150cm.

domashna-zadacha-od-kina-shto-ja-zbuni-javnosta-kolku-e-visoka-masata-03.jpg

Постапката за решавање, заедно со одличен визуелен приказ во продолжение:

Спирова С. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил? Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението?  ...
Трик прашање за умни глави: Кој збор станува „пократок“? Дали добро се снаоѓате со трик прашањата? Еве едно кратко прашање што ќе ве нате...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg