Математички предизвик: „Колку години има сега синот?“

Дали логиката ви е силна страна? Тестирајте се со овој математички предизвик... Размислете убаво! Колку години има сега синот?

matematichki-predizvik-kolku-godini-ima-sega-sinot-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Математички предизвик за најумните глави - како ќе го добиете бројот 22? Сакате ли математичките предизвици? Дали за овој ќе ви треба запишување или ќе у...
Предизвик за умни глави: Како може 3-те чепкалки за заби да ги претворите во бројот 6 (без да ги скр... Замислете пред вас на масата стојат три чепкалки за заби... Предизвикот е да ги ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg