Математички предизвик за најумните глави - како ќе го добиете бројот 22?

Сакате ли математичките предизвици? Дали за овој ќе ви треба запишување или ќе успеете да го решите напамет? Обидете се...

matematichki-predizvik-za-najumnite-glavi-kako-kje-go-dobiete-brojot-22-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за умни глави: Како може 3-те чепкалки за заби да ги претворите во бројот 6 (без да ги скр... Замислете пред вас на масата стојат три чепкалки за заби... Предизвикот е да ги ...
Трик прашање само за најумните глави Како се снаоѓате со трик прашањата? Ова не е толку едноставно, дали ќе се сетите...
Maтематички предизвик: Добијте го бројот 40 како резултат од броевите 4, 6, 8 и 8 Maтематички предизвик за умни глави - добијте го бројот 40 како резултат од брое...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg