Предизвик за умни глави: Кој од двајцата мажи треба прв да се спаси и зошто?

Двајцата мажи се во неволја и нивните чамци немаат капацитет да се задржат над површината на водата. Но, на кого прво треба да му се помогне?

koj-od-dvajcata-mazhi-treba-prv-da-se-spasi-01.jpg

Можете ли да процените опасна ситуација и на кого треба прво да му се пружи помош во ваква ситуација?

На илустрацијата се прикажани маж во дрвен и маж во гумен чамец на дување, а двајцата имаат потреба некој да ги спаси.

Но, на кого прво му е потребна помош и кој чамец побрзо ќе потоне?

koj-od-dvajcata-mazhi-treba-prv-da-se-spasi-02 (1).jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за умни глави: Ќе се сетите ли за какви роднински односи се работи? Дали се сметате за досетлива личност? Во оваа загатка одговорот ви е пред очи, н...
Загатка што прво ќе ве збуни, па ќе ве насмее – ќе се сетите на одговорот? Оваа загатка прво ќе ве збуни, а кога ќе го видите одговорот сигурно ќе се насме...
Загатка за умни глави: Што купив најпрво? Дали сакате да решавате загатки и досетки? Ако да, тогаш сигурно оваа загатка ќе...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg