Предизвик за познавачи на македонските дијалекти: Како се викаме во Куманово?

На литературен македонски јазик се викаат „џамлии“, а во секој град малите стаклени топчиња за играње имаат различно име. Знаете ли како се викаат во Куманово?

predizvik-za-poznavachi-na-makedonskite-dijalekti-kako-se-vikame-vo-kumanovo-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Забавно трик прашање: Пред кого секој мора да симне капа? Овојпат предизвикот е многу забавен и само најкреативните умови ќе дојдат до реш...
Која од двете жени лаже дека е фризерка? Две девојки сакаат во исто време да направат фризура, а од салонот во последен м...
Трик прашање за умни глави: Како Ристе од Ресен ќе ги подели јаболката? Добро ли се снаоѓате со трик прашања? Ајде малку размрдајте го мозокот со оваа з...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg