Предизвик за познавачите на дијалекти: Како се викам литературно?

Дали добро ги познавате македонските дијалекти? Ќе ви текне ли за кој предмет од секојдневието станува збор?

predizvik-za-poznavachite-na-dijalekti-kako-se-vikam-literaturno-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил? Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението?  ...
Трик прашање за умни глави: Кој збор станува „пократок“? Дали добро се снаоѓате со трик прашањата? Еве едно кратко прашање што ќе ве нате...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg