Прашање за логичари: Кој број треба да стои на местото на прашалникот?

Ајде да провериме дали математиката и логиката ви е силна страна. Погледнете добро и погодете кој број треба да стои на местото на прашалникот.

prashanje-za-logichari-koj-broj-treba-da-stoi-na-mestoto-na-prashalnikot-1.jpg

Успевате ли да се снајдете со вакви забавни математички предизвици?

Ако логиката ви е силна страна, сигурно не ви треба повеќе од минута за точното решение, но ако сте скарани со логика, тогаш ќе се помачите.

Точниот одговор и решението се на следната страна...Би можело да ве интересира:

Трик прашање: Кој прави потези додека е седнат? Дали вашиот мозок секогаш и за сè бара решенија? Дали така ќе биде и со ова трик...
Трик прашање кое може да ве збуни: Колку кругови гледате? Дали сте од оние што сакаат предизвици? Ве предизвикуваме да одговорите точно на...
Загатка што ќе ве натера да оставите сè и да броите: Колку животни гледате? Ако на прва, си рековте 5, оставете сè и фокусирајте се... Колку животни има на ...
Збунувачко трик прашање: Што има подобар вкус отколку мирис? Размислете добро, голема е веројатноста да се збуните и да не дадете одговор, но...
Прашање на кое безобразните умови паѓаат: Што е тврдо кога е суво? Можете ли да дадете точен одговор без паметот да ви отиде на безобразни работи? ...
Загатка за деца што ќе ве замисли: За колку време ќе се сетите на одговорот? Оваа загатка е наменета за деца, но веруваме дека и голем број возрасни ќе се по...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg