Предизвик за познавачите на дијалекти: Дали знаете што е „башак“?

Како се вика ова житно растение кај вас, а како се вика литературно? Пишете ни ги вашите одговори во коментар.

kako-se-podgotvuva-grchkata-salata-po-tradicionalen-recept-01.jpg

Доколку добро ги познавате македонските дијалекти, тогаш без проблем ќе можете да дадете одговор на следното прашање.

Точниот одговор е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Трик прашање: Кој лаже во ситуацијата - како е можно ова? Ќе сфатите ли што се случува, кое може да биде објаснувањето на оваа чудна ситуа...
Прашање за логичари: Кој број треба да стои на местото на прашалникот? Ајде да провериме дали математиката и логиката ви е силна страна. Погледнете доб...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg