Квиз: Тестирајте ја вашата интелигенција низ 10 контроверзни прашања

Едно од прашањата на кое е мошне тешко да се даде конкретен одговор гласи: „Дали се сметате себеси за интелигентна личност?“.

kviz-testirajte-ja-vashata-inteligencija-niz-10-kontroverzni-prashanja-01.jpg

Ајде да одвоиме малку време да размислиме за сите различни начини на мерење на интелигенцијата.

Според Триархиската теорија на интелигенција на Стернберг, постојат три различни типа на интелигенција: практична интелигенција, креативна интелигенција и аналитичка интелигенција.

Она што ги спојува сите три типа е моќта да погледнете надвор од рамката и да сфатите што точно се бара во секое поставено прашање.

Кај овие таканаречени „трик“ прашања неретко се случува да се занемари одговорот што обично е пред нас.

Во продолжение за вас подтотвивме квиз од 10 контроверзни прашања преку кои ќе ја тестирате вашата интелигенција.

Тестирајте ја вашата интелигенција низ 10 контроверзни прашања
 1. 1.
  Девет
  Седум
  Осум
 2. 2.
  Пердувите
  Двете тежат еднакво
  Златото
 3. 3.
  Град
  Држава
  Река
 4. 4.
  28
  33
  30
 5. 5.
  Четврток
  Вторник
  Среда
 6. 6.
  1
  3
  Нула
 7. 7.
  Моника
  Џои
  Рос
 8. 8.
  Одлична
  Добра
  Феноменална
 9. 9.
  Сунѓер
  Торба
  Лист
 10. 10.
  Килиманџаро
  Монт Еверест
  Лота

Мила М. | Црнобело

фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Трик прашање: Што се наоѓа среде Париз? Сте го посетиле ли Париз? Главниот град на Франција лежи на бреговите на реката&...
Трик прашање: Кој прави потези додека е седнат? Дали вашиот мозок секогаш и за сè бара решенија? Дали така ќе биде и со ова трик...
Трик прашање кое добро ќе ви го размрда мозокот Дали вашиот мозок секогаш и за сè бара решенија? Дали така ќе биде и со ова трик...
Трик прашање: Се ставаат на маса, се сечат, но не се јадат - што е тоа? Дали вашиот мозок секогаш и за сè бара решенија? Дали така ќе биде и со ова трик...
Трик прашање само за најумните глави Како се снаоѓате со трик прашањата? Ова не е толку едноставно, дали ќе се сетите...
Трик прашање: Колку краеви има стап и половина? Ќе се сетите ли колку, кој може да биде одговорот? Пишете ни го можниот одговор....

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg