Предизвик за умни глави: Како може 3-те чепкалки за заби да ги претворите во бројот 6 (без да ги скршите)?

Замислете пред вас на масата стојат три чепкалки за заби... Предизвикот е да ги претворите во бројот 6, без да ги скршите. Како ќе постапите?

predizvik-za-umni-glavi-kako-mozhe-3-te-chepkalki-za-zabi-da-gi-pretvorite-vo-brojot-6-bez-da-gi-skrshite.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Трик прашање за умни глави: Колку време ќе им биде потребно? Ајде за миг со мислите отпатувајте и замислете си ја оваа ситуација, па пресмета...
Загатка за логичари и умни глави: Каде било откриено растението? Се сметате себеси за добри логичари и умни главни? Да видиме колку време ќе ви т...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg