Maтематички предизвик: Добијте го бројот 40 како резултат од броевите 4, 6, 8 и 8

Maтематички предизвик за умни глави - добијте го бројот 40 како резултат од броевите 4, 6, 8 и 8... Ќе успеете ли?

matematichki-predizvik-dobijte-go-brojot-40-kako-rezultat-od-broevite-4-6-8-i-8-01.jpg

Решението е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик: Решете му ја маката на селанецот - како кравата да не ја испасе тревата на соседите? „Еден селанец имал ливада во облик на круг, на која не смеел да ѝ стави ограда. ...
Предизвик за познавачите на дијалекти: Знаете ли што е „паница“? Колку го знаете валандовскиот дијалект? Пишете ни во коментар дали се употребува...
Maтематички предизвик: Добијте го бројот 4 како резултат од броевите 2, 5, 6 и 8 Maтематички предизвик за најумните глави - добијте го бројот 4 како резултат од ...
„Астронаутски“ предизвик за умни глави: Што е погрешно на илустрацијата? Астронаутот ја постигнал својата цел, но нешто е погрешно на оваа илустрација. Ш...
Трик прашање на кое „безобразните“ умови ќе паднат Дали сметате дека имате безобразен ум или можете да го решите ова прашање без да...
Предизвик: Додадете две чкорчиња и решете ја загатката Се сеќавате ли на забавните игри со чкорчиња што ги игравте кога бевте деца? Ови...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg