Maтематички предизвик: Добијте го бројот 40 како резултат од броевите 4, 6, 8 и 8

Maтематички предизвик за умни глави - добијте го бројот 40 како резултат од броевите 4, 6, 8 и 8... Ќе успеете ли?

matematichki-predizvik-dobijte-go-brojot-40-kako-rezultat-od-broevite-4-6-8-i-8-01.jpg

Решението е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за остроумни: Што може да биде тоа? Дали за овој предизвик ќе ви треба многу време или ќе успеете да го решите набрз...
Предизвик за умни глави: Како може 3-те чепкалки за заби да ги претворите во бројот 6 (без да ги скр... Замислете пред вас на масата стојат три чепкалки за заби... Предизвикот е да ги ...
Трик прашање на кое „безобразните“ умови ќе паднат Дали сметате дека имате безобразен ум или можете да го решите ова прашање без да...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg