Задача за логичари: Кој е највисок, а кој најнизок?

Децата подредени под висина, од највисок до најнизок, се:

  1. Јана
  2. Виктор
  3. Дарија
  4. Леона
  5. Бобан
  6. Лина

M. M. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Учиме за Македонија: Кој е „најнизок“ град во нашата држава? Дали географијата ви беше силна страна во средно училиште? Дали се сеќавате на о...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg