Каква енергија нè очекува оваа година: Што вели нумерологијата за 2022?

На почетокот на секоја година се прашуваме што ќе ни донесе таа. Потоа се служиме со разни механизми за да го „предвидиме“ нејзиниот тек. Еден начин за да се направи ова е нумерологијата за да се процени годината врз основа на нејзиниот број.

Sto-veli-numerologijata-za-2022-01.jpg

За што поточно станува збор? Според западната нумерологија, секоја година има универзален број кој дава увид во тоа што ќе ни донесе, или барем ќе предвиди дел од настаните.

Овој број се добива многу лесно – само треба да ги соберете сите броеви од самата година и потоа, доколку е потребно, со дополнително собирање да „заокружите“ на број од 1 до 9.

На пример, во 1999 година пресметката изгледала вака: 1 + 9 + 9 + 9 = 28, што понатаму нè носи до 2 + 8 = 10, или 1 + 0 = 1.

Со 2022 година, пресметката е далеку поедноставна: 2 + 0 + 2 + 2 = 6.

Бројот 6 во нумерологијата означува рамнотежа, дом, здравје, карма, љубов, успех и помош.

Sto-veli-numerologijata-za-2022-02.jpg

Тоа е енергија која се поврзува со дисциплина, поставување граници, но и хуманитарност. Не секој може да се најде себеси во нив, но обидете се да се поврзете со овие принципи на лично ниво и да видите како тие можат да се поврзат со вас.

Конкретни примери на афирмација во врска со овие концепти би биле: како може да најдете рамнотежа во вашиот живот, дали на некој начин можете да ѝ бидете од помош на заедницата или барем на луѓето околу вас, и дали можете да ја продлабочите љубовта кон себеси за подобро физичко и ментално здравје?

Размислете како овие теми се вклопуваат во вашите планови и колку ви се важни овие прашања во животот.

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Каков тип на жена избира секој хороскопски знак за брак? Сме слушнале за мажите кои излегуваат со некоја девојка, но потоа ја оставаат, б...
Кој е вашиот несреќен број (и зошто), според хороскопскиот знак? Овен - Вашиот несреќен број е седум. Овој број има навистина негативно влијание ...
Годишен хороскоп за 2023: Вага Вагите во 2023-та година може да очекуваат значително да им се подобри финансиск...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg