Кутијата за прстен која засекогаш ќе го олесни запросувањето


Кутијата за прстен која засекогаш ќе го олесни запросувањето

Откако еден дизајнер од Ванкувер разговарал со својот оженет пријател, дознал дека најнервозен и најпроблематичен момент за време на запросувањето  е како да се скрие кутијата за прстенот и да не се открие предвреме.

kutija-za-prsten-koja-zasekogas-ke-go-olesni-zaprosuvaweto-01

Вообичаено, кутиите се малечки, но со заоблен изглед кој често знае да направи проблем во изненадувањето. Се забележува ако е во некој џеб или покриен со нешто.

Токму затоа, потребно беше да се смисли нешто толку едноставно, обично и во машки стил, што би било дел од неговите лични работи, а воопшто не би се помислило дека е нешто повеќе од паричник или табакера.

kutija-za-prsten-koja-zasekogas-ke-go-olesni-zaprosuvaweto-1.jpg

Тенко, еднобојно со лесен механизам на отворање и внатрешен поп-ап механизам кој овозможува интересно поставување на прстенот со ефект на цвеќе.

Ендру Зо, дизајнерот на оваа генијална идеја, прво го промовирал производот во 2011 година како пакување за венчален прстен, а во 2014 година официјално го заштитил под името „Клифон“.

Откако вирално се проширила рекламата, тој има безброј нарачки за изработка на ваквите пакувања, чија цена се движи од $90 долари, па нагоре, зависно од уникатноста на дизајнот.

Момци, би сакале да имате едно вакво пакување за најважниот момент?

Би можело да ве интересира:

Кул татко си ги тетовира цртежите од својот син Кул традицијата на овој татко прави тој на своите раце да го има исцртано детств...
Кој свршенички прстен е оригинал, а кој копија? Колку ви е изострено окото за детали? Што мислите кој прстен чини 7.000 евра, а ...
18 опаковки заради кои ќе се прелажете да купите нешто што можеби и не... За повеќе од нас, дизајнот на опаковката е пресуден кога треба да одбереме еден ...