Генијално: Кинезите измислија невидлив чадор кој работи на воздух


Генијално: Кинезите измислија невидлив чадор кој работи на воздух

Што ако некој ви каже дека од сега не мора да се борите со превитканиот чадор додека дува, ниту со железата кои постојано се вадат? По овој изум дефинитивно ќе му поверувате!

genijalno-kinezite-izmislija-nevidliv-cador-koj-raboti-na-vozduh-01.jpg

Кинескиот дизајн за новиот чадор по малку наликува како штотуку да излегол од некој нереален, научно фантастичен филм, но истовремено делува неверојатно практично.

Осмислуван е повеќе од 2 години од тим кинески дизајнери кои сакале целосно да го променат концептот за чадорот.

Крајниот резултат изгледа вака - има рачка долга од 30 до 80 сантиметри, зависно од моделот и работи исклучиво на воздух.

genijalno-kinezite-izmislija-nevidliv-cador-koj-raboti-na-vozduh-02.jpg

Принципот на работа е генијален, а толку едноставен. Во централниот дел над рачката има мотор кој го користи воздухот за буквално ги избрка капките дожд околу вас.

genijalno-kinezite-izmislija-nevidliv-cador-koj-raboti-na-vozduh-05.jpg

Првичниот модел може да собере максимум двајца, ако дождот е силен.

Планот е уште еднаш добро да се размислат сите надградби на овој модел, пред да почне да се продава во декември 2015-та.

Едно е сигурно - чадорите во иднина ќе изгледаат вака:

Би можело да ве интересира:

17 работи кои ги има во Јапонија, а дефинитивно ни требаат и нам Автобуските станици се одделени со стакло од патот, па на овој начин луѓето што ...
10 работи кои тату артистите би сакале да престанете да ги правите Професионалните тату артисти откриваат дека клиентите упорно прават работи што г...
Идеални изуми за оние кои ништо не може да ги стопли кога е ладно Кога температурите малку ќе паднат, оние најзимурливите се соочуваат со вистинск...