Минималистички тетоважи кои покажуваат дека „помалку е повеќе“


Минималистички тетоважи кои покажуваат дека „помалку е повеќе“

Тетоважите отсекогаш се поврзувале со некое посебно значење кое го имаат за личноста која ги носи на себе.

Minimalisticki-tetovazi-koi-pokazuvaat-deka-ponekogas-pomalku-e-povekje-01

Со текот на времето, желбата за повеќе и поголеми работи, се пресликала и во украсувањето на телото со тетоважи. Сè почесто луѓето се тетовираат следејќи некои трендови, а тетоважите стануваат сè поголеми и поголеми.

Сепак минималните тетоважи кријат во себе некоја посебна магија која само луѓето кои ги имаат можат да ја разберат.

Следејќи го примерот дека помалку е секогаш повеќе, минималистичките тетоважи ги откриваат страстите, желбите и соништата на луѓето кои сфатиле дека навистина животот се состои од малите работи.

М. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Тетоважи со скриено, но длабоко значење (фото) Додека едни го гледаат само како уметност, за некои луѓе, тетоважата е симбол ко...
30 тетоважи за оние на кои животот им е исполнет со патувања Луѓето кои си го исполнуваат животот со патувања, а пасошот со печати, најчесто ...
Тетоважи создадени за сите кои сакаат зимата да трае засекогаш Божиќна магија (која веќе изминува), греено вино, свеж ладен воздух и ни фали уш...

Најчитани неделава