Како би изгледале домовите на познатите писатели ако беа илустрирани?


Како би изгледале домовите на познатите писатели ако беа илустрирани?

Федерико Бабина, италијански илустратор и архитект повторно создава живописни постери, овојпат насловени Archiwriter.

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-00.jpg

Преку проектот, тој ја претставува сопствената визија за куќите на класичните и модерните светски автори, како Орвел, Шекспир, Кундера, Буковски...

Секоја илустрација носи печат и еден вид ехо од светот на авторот - куќата на Асимов е футуристичка, онаа на Толстој содржи елементи од руската архитектура, а секое негово дело содржи автентичен цитат од авторот, испреплетено со „домот“.

Погледнете ги домовите на книжевниците, преточени низ визијата на Бабина:

Фјодор М. Достоевски

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-01.jpg

Итало Калвино

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-02.jpg

Џејмс Џојс

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-03.jpg

Данте Алигиери

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-04.jpg

Труман Капоте

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-05.jpg

Франц Кафка

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-06.jpg

Џорџ Орвел

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-07.jpg

Џек Керуак

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-08.jpg

Чарлс Буковски

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-09.jpg

Харуки Мураками

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-10.jpg

Херман Хесе

Domovite-na-svetski-poznati-pisateli-prikazani-niz-ilustracii-11.jpg

Уште 12 илустрации на следната страна...Би можело да ве интересира:

Денес е светски на спиењето - Спални соби во кои сакаме да го „прослав... Сонот ни е неопходен на сите за квалитетен живот, а денес го одбележуваме денот ...
Корисни ситници од 2 долари и помалку, достапни на AliExpress За оние кои сакаат да купуваат ситници, AliExpress е рајот за онлајн шопинг... ...
„Направи сам“ проект за со дечињата: Есенски лисја на прозорите дома Направете детето да ги засака боите на есента и секој поглед низ прозорецот да г...